Retro Nintendo
|
Nintendo CEO Saturo Iwata

Yamauchi leerde Iwata risico te nemen en niet te focussen op falen

Door op 11 October 2013

Nintendo directeur Saturo Iwata leerde risico nemen en omgaan met falen van zijn voorganger Hiroshi Yamauchi, de Nintendo visionair die vorige maand overleed op 85-jarige leeftijd. Iwata deed die uitspraak onlangs tijdens het B Dash Camp in Osaka, een conferentie voor beginnende ondernemers.

“Omdat Nintendo niet goed is in directe competitie proberen we steeds opnieuw het status quo te veranderen door iets nieuw uit te vinden in plaats van in bestaande markten te concurreren”, zo stak de huidige Nintendo directeur van wal. Iets nieuw creëren houdt altijd een bepaald risico in, maar Iwata zei dat Yamauchi hem daar mee leerde omgaan.

You always have good things and bad, and this reflects the history of Nintendo.

“[Yamauchi] zei altijd dat je niet te veel moest focussen op falen. Er zijn altijd goede en slechte dingen, en dat zien we ook terug in de geschiedenis van Nintendo.” Het succes van de Nintendo Entertainment System en de Super Nintendo steekt inderdaad sterk af tegen dat van de Virtual Boy, bijvoorbeeld.

Iwata’s verklaring biedt opnieuw een zeldzame kijk op de succesvolle leidersvisie van Yamauchi tijdens zijn vijftig jaren durende directeurschap voor Nintendo. Eerder klapte Tetris uitgever Henk Rogers al uit de biecht over zijn persoonlijke relatie met Yamauchi.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail