Retro Nintendo
|
HD Remake van The Legend of Zelda: The Wind Waker

Ontwikkeling The Wind Waker HD duurde slechts zes maanden volgens Nintendo

Door op 9 October 2013

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, een Wii U remake van het originele Game Cube spel, werd door Nintendo in slechts zes maanden ontwikkeld. Dat vertelde Eiji Aonuma, het creatieve brein achter de laatste delen uit de Zelda serie, aan het Japanse 4Gamer.

Ondanks de korte ontwikkelingsperiode ondervond het team van Aonuma verschillende problemen bij het herwerken van de oude game. Voornamelijk het verschil in hardware tussen de Game Cube en de Wii U bemoeilijkten de HD-versie van The Wind Waker.

Omdat The Wind Waker gebruik maakt van toon shading, moest het hele spel met de hand getekend worden. In tegenstelling tot de Game Cube biedt de Wii U ondersteuning voor 16:9 breedbeeld, waardoor het merendeel van de scenes opnieuw getekend moesten worden. Zo verschenen soms personages of voorwerpen in cut scenes op de Wii U, terwijl dat niet het geval was bij de Game Cube versie.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD verscheen op vier oktober in de Europese winkelrekken, tien jaar na de Game Cube versie. Lees ook zeker onze review van de originele game.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail