Retro Nintendo
|
ICHEG Collectie

ICHEG voegt meer dan 7000 Japanse games toe aan collectie

Door op 8 October 2013

Een van de grootste collecties Japanse en Europese video games werd onlangs verkocht aan het International Center for the History of Electronic Games (ICHEG) in New York, zo maakte het Strong museum gisteren bekend. De collectie bevat met meer dan 7000 titels voor ongeveer 22 consoles nagenoeg alle Japanse games tussen 1980 en het eind van de jaren ’90.

The Strong kocht deze unieke collecties van twee Franse verzamelaars, de broers André en Sylvio Hodos, na hun mislukte poging om de verzameling voor een miljoen Euro op eBay te verkopen vorig jaar. Volgens Wired kon het museum de games voor significant minder dan die prijs op de kop tikken.

Na meer dan twintig jaar verzamelen zijn de broers naar eigen zeggen blij dat hun verzameling nu een goede thuis heeft gekregen en bewaard blijft voor toekomstige generaties. Volgens Jon-Paul Dyson, directeur van het ICHEG, toont de geschiedenis van de collectie het globale karakter van video games en de games industrie.

Hoewel het ICHEG enkele tentoonstellingen plant met de nieuwe verzamelingen, zal niet alles aan het publiek getoond worden. Enkel onderzoekers krijgen toegang tot het enorme archief na expliciete toestemming van het museum. Wie graag eens een complete Famicom, Super Famicom, Nintendo 64 en volledige factory sealed Game Cube collectie wil zien, zal ze daarom spijtig genoeg toch zelf moeten verzamelen!

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail