Retro Nintendo
|
Mega Man componist Tateishi

Mega Man 2 componist Tateishi werkt mee aan Mighty No. 9

Door op 1 October 2013

Componist Takashi Tateishi, die wereldwijde faam verwief met onder andere de iconische Mega Man 2 theme song, werkt samen met het team van Keiji Inafune aan Mighty No. 9 volgens een bericht op de Kickstarter pagina van de game.

Samen met Ippo Yamada (links op de foto) van Inti Creates en Mega Man 1 componist Manami Matsumae zal Tateishi (rechts op de foto) instaan voor de soundtrack van Mighty No. 9. Yamada schreef eerder al muziek voor Mega Man 9 en 10, en Resident Evil. Matsumae is onder andere verantwoordelijk voor de theme song van Mighty No. 9.

Volgens het bericht op de Mighty No. 9 Kickstarter pagina heeft Tateishi, op dit moment CEO van zijn eigen studio Most Company, zijn agenda omgegooit om tijd te maken voor het crowd funding project van Inafune. Iedereen die bovendien meer dan $40 bijlegt voor de game, kan nu trouwens rekenen op een digitale versie van de volledige soundtrack, volgens hetzelfde bericht.

Tateishi-san’s tunes are the type you can’t get out of your head, the kind you find yourself humming in the shower, or covering in your band — it’s no accident they’ve become some of the best-known songs in all of gaming!

De Kickstarter campagne voor Mighty No. 9 eindigt vandaag, een maand nadat de game op PAX Prime werd aangekondigd. 48 uur na die aankondiging haalde de game het vooropgestelde doel van 900 000 dollar al. Daarom beloofde ontwikkelaar Comcept PC, MAC, Linux, PS3, Xbox 360 en Wii versies te maken. Vandaag doorbrak het project de goal voor PlayStation 4 en Xbox One versies. Met nog een kleine twaalf uur te gaan ligt het $3,5 miljoen doel voor PlayStation Vita en 3DS versies bovendien binnen handbereik.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail