Retro Nintendo
|
The Binding of Isaac

The Binding of Isaac viert tweejarig bestaan met uitverkoop en documentaire

Door op 30 September 2013

Om het tweejarig bestaan van The Binding of Isaac te vieren, hebben de makers van Indie Game: The Movie een korte documentaire op YouTube geplaatst rond het ontstaan en de ontwikkeling van de game.

De dertig minuten durende video bestaat uit een lang interview met Team Meat lid Edward McMillen dat bij de special edition van de documentaire Indie Game: The Movie hoort. McMillen verklapt dat The Binding of Isaac ontstond toen zijn partner, Tommy Refenes, op vakantie was en hij aan een eigen “riskant” project werkte.

McMillen gelooft dat goede kunst mensen moet shockeren. “Misschien niet direct, maar op een manier dat ze het niet leuk vinden of op een manier dat het hun ongemakkelijk doet voelen.” Goede kunst kan dus niet de massa aanspreken. Isaac combineert daarom McMillens eigen religieuze ervaring met schurkachtige elementen en de dungeons van The Legend of Zelda.

The Binding of Isaac is op dit moment verkrijgbaar voor slechts €0,99 op Steam, een korting van 80 procent op de gewone prijs. De PlayStation 3, PlayStation 4 en Vita remake, The Binding of Isaac: Rebirth, verschijnt begin volgend jaar.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail