Retro Nintendo
|
Shadow Run

Shadowrun ontwikkelaars onthullen twintig jaar oude cheat code

Door op 27 September 2013

In een recente uitgave van Retro Gamer, onthulden de ontwikkelaars van de Super Nintendo cyberpunk klassieker Shadow Run dat het spel een cheat bevat die niemand in meer dan twintig jaar gevonden heeft. Vreemd genoeg verschillen de ontwikkelaars van mening over hoe de cheat code precies werkt omdat ze het zich niet goed meer herinneren.

Een eerste ontwikkelaar herinnert zich dat er een flikkerende straatlamp staat in het gebied vlak nadat de speler wakker wordt in het mortuarium. Als je daar vier keer je aansteker gebruikt, teleporteert het spel je naar een geheime ruimte waar een hoop upgrades liggen. Bovendien biedt die ruimte toegang tot alle levels in de game.

I wish I could remember the actual cheat, but it is now 20 years ago.

Iemand anders herinnert zich dat er inderdaad een geheime ruimte was die dienst deed als debug tool, maar dat er een soort dans rond een bepaalde lamp op het plein nodig was om die te bereiken. Hij voegt er echter snel aan toe dat het twintig jaar geleden is en hij het zich niet goed meer herinnert.

Volgens GanonTEK op GameFAQs klopt de beschrijving van de ontwikkelaars en bevat Shadow Run inderdaad een geheime debug room.

Shadow Run is een cyberpunk RPG uit 1993 voor de SNES waarin de speler de rol van Jake Armitage op zich neemt, een man die na een aanval door huurmoordenaars last heeft van geheugenverlies. Hoewel de game goed scoorde in de journalistieke pers, was het een commerciƫle flop. In juli 2013 verscheen er een vervolg Shadow Run Returns voor de PC en MAC, terwijl een Android en iOS deze maand verschijnen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail