Retro Nintendo
|
Bizarre eindbazen: Bob the Killer Goldfish

Bizarre eindbazen: Bob the Killer Goldfish

Sinds eind jaren ‘80 draaien videospellen niet enkel meer om het scoren van zoveel mogelijk punten, maar ook om het verslaan van eindbazen. Retro Nintendo eert de meest bizarre bazen daarom met een speciale rubriek. Nadat het vorige week de beurt was aan Burt the Bashful als tegenstander van Yoshi en Baby Mario maakt Bob the Killer Goldfish deze week zijn opwachting.

Bob the Killer GoldfishBob the Killer Goldfish is een van de belangrijkste personages uit de knotsgekke Earthworm Jim reeks. Niet alleen verschijnt hij in alle drie de games, zijn verschijning is veruit de meest komische van alle Earthworm Jim personages, op zich al een hele prestatie. Dat komt niet alleen doordat hij steeds verschijnt in zijn geliefde vissenkom, maar ook omdat hij altijd de hulp nodig heeft van zijn onderdanen.

Die onderdanen zijn, vreemdgenoeg, een bende katten die hem aanbidden als een afgod. Toen Bob nog een kleine goudvis was en vredig met zijn soortgenoten op de planeet La planeta de Agua (Arriba!) woonde, werd hij zich er van bewust dat hij voor meer voorbestemd was dan simpelweg hele dagen rondzwemmen. Daarom trok hij zijn stoute vinnen aan en besloot een kijkje te nemen hoe de wereld eruit zag boven het wateroppervlak.

Vlak nadat hij zijn hoofd boven water steekt, wordt hij vriendelijk begroet door een sterke, gespierde kat. Gelukkig voor de sluwe Bob zijn de landbewoners van zijn planeet domme wezens, want ze beslissen dat Bob geen gewone vis is, aangezien hij kan schreeuwen als geen ander. De katten eren hem als een god en voorzien hem van een vissenkom, zodat hij over land gedragen kan worden.

Bob the Killer GoldfishNadat Bob de katten in zijn achterzak heeft steken, wilt hij steeds meer macht. Gefrustreerd door zijn fysieke voorkomen en het feit dat hij niet over land kan gaan zoals zijn onderdanen, richt hij uiteindelijk zijn pijlen op superheld Earthworm Jim. Het speciale ruimtepak van Jim zou goudvis Bob immers speciale krachten moeten geven.

Bob probeert meermaals Jim te verslaan en zijn ruimtepak af te nemen, maar faalt daar telkens opnieuw in. Zowel door zijn eigen handicap als de domheid van zijn onderdanen, slaagt hij er niet in om de regenworm te slim af te zijn. In de eerste Earthworm Jim verslaat Jim Bob eenvoudig door zijn vissenkom van tafel te duwen en hem naar adem happend te laten rondspartelen op de grond, terwijl Jim in Earthworm Jim 2 Bob gewoonweg opeet na voordien al eens een varken in zijn vissenkom te hebben gelanceerd.

Daarmee is Bob the Killer Goldfish niet alleen een bizarre baas, maar waarschijnlijk ook de eenvoudigste op de Super Nintendo. Tot tweemaal toe lijkt het alsof er een boss fight aan de speler wordt voorgeschoteld, terwijl die net rustig achterover leunend kan toekijken. In Earthworm Jim 2 drijft men deze grap zelfs zo ver op de spits dat het gevecht tussen Jim en Bob met een Mortal Kombat-achtige “Fight!” wordt aangekondigd. Bizar? “Groovy” past misschien beter in Earthworm Jims woordenboek.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail