Retro Nintendo
|
Mighty No. 9, spirituele opvolger van Mega Man

Succes Mighty No. 9 Kickstarter doet Inafune belang Mega Man serie inzien

Door op 24 September 2013

Het succes van het Kickstarter project Mighty No. 9, de spirituele opvolger van Mega Man, doet ontwikkelaar Keiji Inafune de invloed van de Mega Man serie op het leven van gamers inzien, aldus de “vader Mega Man”.

In een interview met Polygon vertrouwt Inafune de nieuwssite toe dat het succes van crowdfunded Mighty No. 9 de Japanse games industrie mogelijk verandert door de macht in de handen van de ontwikkelaars te leggen en niet meer bij de bedrijven en uitgevers. Voor Inafune persoonlijk heeft het Kickstarter project hem ook op een andere manier naar zijn fans doen kijken.

This project made me realize how big an influence Mega Man has had on people.

Volgens Inafune was er tot nu toe immers geen enkele manier om te weten hoeveel mensen de games waar hij aan werkte zouden steunen. Met crowdfunded games, echter, beloven mensen hun bijdrage op voorhand, wat de bedenker van de Mega Man serie een enorme vertrouwensboost geeft. Inafune voelt zich op deze manier niet enkel meer verbonden met de fans, maar ziet nu ook beter in welke invloed Mega Man op gamers heeft.

Keiji Inafune

Mighty No. 9 werd vorige maand tijdens PAX Prime onthuld, tesamen met de Kickstarter inzamelcampagne. Sindsdien verzamelde Inafune met zijn nieuwe studio Comcept al 2,4 miljoen dollar in voor de spirituele opvolger van Mega Man, waardoor het vooropgestelde doel van 900 000 dollar verbrijzeld werd. Het Comcept team achter Mighty No. 9 belooft dat de extra middelen worden ingezet om een grotere game te maken door onder andere bonus levels en een challenge mode toe te voegen. Bovendien plant de studio nu ook PS3, Xbox 360 en Wii versies.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail