Retro Nintendo
|
Nintendo 64 Tron mod

Op maat gemaakte “Tron” Nintendo 64 oogt retro en futuristisch tegelijk

Door op 22 September 2013

Wat een console precies retro maakt, is vaak het onderwerp van verwoede discussies. Over de Nintendo 64, echter, bestaat vaak snel unanimiteit: Nintendo’s derde thuisconsole is ontegensprekelijk retro. Maar wat als we de N64 in jasje steken dat nog heviger retro uitschreeuwt, maar tegelijk futuristisch oogt? Dat is althans wat Solveense artiest Zoki64 heeft gedaan door een Nintendo 64 te combineren met de klassieke film Tron.

De Sloveen verfde de Nintendo 64 van een klant pianozwart met neon accenten en veranderde de letters op de knoppen naar een futuristisch lettertype. En door gebruik te maken van glow in the dark verf geeft het geheel ook nog eens neon licht in het donker. Indrukwekkend!

Deviant Art lid Zoki64 is echter niet aan zijn eerste proefstuk toe. Eerder maakte hij al een Nintendo 64 gebaseerd op The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Majora’s Mask, Donkey Kong SNES controllers, een Super Nintendo met als thema Kirby’s Dream Land 3, en gaf hij een Sega Genesis controller de stijl van een NES. Zijn Deviant Art pagina bevat een galerij met alle custom mods.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail