Retro Nintendo
|
Game of Thrones: The 8-bit Game

Fan maakt Game of Thrones: The 8-bit Game

Door op 20 September 2013

De populaire televisie serie Game of Thrones van HBO heeft de hoeveelheid fans van George R.R. Martins A Song of Ice and Fire ongetwijfeld exponentieel doen toenemen. Sommige van die fans tonen hun waardering voor de fantasy wereld van Game of Thrones door er kunstwerken over te maken of fansites op te richten. Anderen proberen dan weer een 8-bit video game te maken, zoals stripauteur Abel Alves.

Alves, reeds lange tijd verknocht aan de boeken en de tv-serie, besloot een spel te maken over de Game of Thrones wereld met de software Arcade Studio om de grenzen van zijn creativiteit te verleggen. Het resultaat is een gratis beschikbaar PC-spel waarin de speler in de schoenen staat van vier verschillende personages. Ondanks het feit dat Game of Thrones: The 8-bit Game een kleinschalig, amateuristisch project is, zullen kijkers van de serie snel de in-game omgevingen en achtergrondmuziek herkennen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail