Retro Nintendo
|
Spud's Quest

Indie game Spud’s Quest nu verkrijgbaar

Door op 19 September 2013

Eind vorig jaar startte ambitieuze ontwikkelaar ChrisD een Kickstarter project om zijn game droom Spud’s Quest, gebaseerd op klassiekers als Dizzy, Metroid en The Legend of Zelda, te realiseren. Nadat Chris gemakkelijk het doel van £5000 haalde, maakt hij nu bekend dat de game klaar is en verkrijgbaar voor slechts £4,49 op de officiële website.

De trailers tonen aan dat Spud’s Quest is wat de Kickstarter pagina beloofde: een puzzle adventure eerbetoon aan games van vroeger. Niet alleen heeft de visuele stijl veel weg van oudere games, bovendien bevat de gameplay meerdere verwijzingen naar 8- en 16-bit klassiekers en typische retro mechanismes. Spelers nemen de rol aan van Spud en zijn vriend Pince Charming, die in een kikker is veranderd door een snode tovenaar. Samen proberen ze de vloek van de tovenaar ongedaan te maken door vier oeroude artefacten te verzamelen.

Op dit moment probeert de ontwikkelaar Spud’s Quest ook te publiceren in samenwerking met Steam via Steam Greenlight.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail