Retro Nintendo
|
Adventures of Lolo

Adventures of Lolo

De kleine, pluizige Lolo mag dan wel schattig voor de dag komen, Adventures of Lolo van HAL Laboratories vraagt het beste van je puzzelvermogen in vijftig levels bezaaid met vijanden en vallen.

Adventures of LoloAdventures of Lolo

Adventures of Lolo is een puzzelspel voor de NES uit 1991 waarin de kleine Lolo op zoek moet naar zijn vriendin Lala. Wanneer de doortrapte gemenerik Great Devil prinses Lala ontvoerd, blijkt Lolo de enige in heel het rijk te zijn die haar kan redden. Om de ontvoering compleet te maken heeft Great Devil immers een kasteel met verschillende etages en een veelvoud aan kamers vol puzzels ontworpen waarin hij de arme Lala gevangen houdt. Die puzzels bestaan uit een combinatie van moeilijk te bereiken voorwerpen en vijanden.

Adventures of Lolo

Lolo’s gebrek aan vechtlust

De vijanden bestaan uit een brede mix gaande van weinig gevaarlijke slangen en de in slaap vallende Green Leapers tot vuurspuwende draken en Medusahoofden. Doordat Lolo niet kan vechten of op de monsters springen om ze te verslaan, moet hij vertrouwen op zijn intellect en snelheid. Of beter gezegd, het intellect en snelheid van de speler. Verplaatsbare rotsblokken dienen, bijvoorbeeld, om vijanden de weg af te snijden en zo hun aanvallen onschadelijk te maken.

Om een puzzel op te lossen moet Lolo alle harten in de kamer verzamelen alvorens een kist met de sleutel naar de volgende puzzel te openen. Bij het openen van de kist verdwijnen alle volgelingen van Great Devil en zwaait de deur naar de volgende kamer of etage van het kasteel open. Soms kan Lolo de verzamelde harten gebruiken om vijanden uit te schakelen. Andere keren, echter, leveren de harten hem bepaalde hulpmiddelen op, zoals hamers om rotsblokken te breken of ladders om rivieren over te steken.

Adventures of LoloOmdat Lolo zich niet kan verdedigen, zal hij regelmatig door zijn tegenstanders gedood worden. Hoewel Lolo over vijf levens beschikt, is voorzichtigheid dus geboden. Wanneer Lolo uiteindelijk gevloerd wordt door zijn vijanden, is het geen game over. Er kan eenvoudigweg gekozen worden om verder te gaan in de kamer waar Lolo laatst het leven liet. Bovendien biedt het spel een wachtwoord aan dat de speler kan gebruiken om een volgende keer verder te gaan. Verder ligt de moeilijkheidsgraad van het spel niet al te hoog, waardoor enkel de latere etages van het kasteel een grote uitdaging zijn.

Hoewel de Europese versie van Adventures of Lolo slechts de eerste game uit de gelijknamige reeks is, bestond het spel al lang in Japan, waar het de naam Eggerland droeg. Adventures of Lolo toont aan dat de populariteit van de Japanse Eggerland games volledig terecht is. Het spel ziet er niet alleen goed uit, maar speelt nog veel beter en vlotter. De inventiviteit van de puzzels werkt simpelweg verslavend. Toegegeven, de soundtrack van het spel is monotoon en gaat snel vervelen, en bovendien is er geen enkele reden om de puzzels nogmaals op te lossen eens je de game helemaal doorlopen hebt.

Gedurende lange tijd is Adventures of Lolo in de vergetelheid geraakt, grotendeels doordat het zo laat in de levensloop van de NES verscheen en overschaduwd werd door de nieuwe Super Nintendo. Onterecht, want Lolo biedt als knap puzzelspel iets uniek. De twee vervolgen op deze klassieker zijn daar een bewijs van.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail