Retro Nintendo
|
Super Mario World

Symfonische versie Super Mario World soundtrack in Video Games Live

Door op 18 September 2013

De soundtrack van Super Mario World heeft een symfonische herwerking gekregen dankzij Video Games Live: Level 3, het Kickstart project van Tommy Tallarico. De herwerking van de soundtrack van de Super Nintendo klassieker werd vanmorgen officieel vrijgegeven op de Kickstarter pagina van het project, nog voor Nintendo ervan op de hoogte werd gesteld.

Door deze digitale voorbeeldversie online vrij te geven, hoopt Tallarico toestemming te krijgen van Nintendo om door te gaan met zijn project. Hoewel het financiƫle kostenplaatje geen probleem meer is omdat het Kickstarter doel werd gehaald, moet Nintendo hem eerst een licentie geven om de muziek te kunnen herwerken.

A lot of people always ask me what my favorite video game of ALL TIME is… and I always say Super Mario World! I think from a design, control and gameplay standpoint it is the perfect game. It also has THE MOST impressive Mario music in the entire franchise in my opinion. SO MANY incredible songs in one game! It’s mind blowing!

Tallarico startte afgelopen maand met het Kickstarter project voor Video Games Live: Level 3 in de hoop 250 000 dollar te verzamelen. Dat geld dient om een live symfonisch album te maken met klassieke stukken uit onder andere Portal, BioShock en Tetris. Ondertussen heeft het crowdfunding project Tallarico’s ambitieuze doel vlot gehaald: 5679 enthousiasten investeerden samen 285 081 dollar.

Hieronder kan je de bewuste symfonie beluisteren.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail